Credit fara vechime mare. 3 luni

Credit fara vechime mare. 3 luniA trăi mai mult sună o veste bună, dar aduce provocări importante. Autorii acestui raport simulează evoluția viitoare a sărăciei pentru limită de vârstă în deceniile următoare, ca urmare a speranței de viață mai lungi. Ei descoperă că economiile nu vor crește suficient, inegalitatea veniturilor și a consumului va crește și ratele sărăciei s-ar putea dubla atunci când generarea de Millennials se retrage. Prin urmare, acestea discută modul în care încurajarea accesului la instrumentele de economisire ar putea contribui la reducerea sărăciei și a inegalității bogăției în viitor.

Mulți oameni cred că sunt precauți și au grijă de viitorul lor. Ei fac economii de precauţie şi folosesc diverse strategii pentru a încerca să vă asiguraţi că acestea nu sunt din bani, dacă acestea nu pot lucra din cauza bolii, sau atunci când se pensionează. Opțiunile diferă între oameni, în funcție de situația lor financiară, gradul de optimism și atitudinea față de risc, dar mulți nu economisesc suficient pentru bătrânețe.

O mare parte din persoanele în vârstă nu își pot permite cheltuielile de sănătate necesare în afara buzunarului – cele care nu sunt acoperite de sistemul de sănătate publică – spre sfârșitul vieții. Așa cum a susținut mareșalul și colab. (2011), persoanele în vârstă din cvartila inferioară a veniturilor cheltuiesc cu aproximativ 30% mai puțin pe cheltuielile de asistență medicală din buzunar decât media. Cheltuielile din buzunar acoperă elemente cum ar fi medicamentele prescrise, asistența medicală la domiciliu și ajutoarele și fizioterapia, toate acestea au un efect pozitiv substanțial asupra speranței de viață (Hemmelgarn et al. 2007, Mohile et al. 2015, Lilley et al. 2016).

Totusi ce trebuie sa faci ca sa obtii acest credit cu vechime minima in munca?

Deci, cum pot oamenii să ia deciziile corecte despre cum să salveze? O modalitate de a gândi la aceasta este să țineți cont de speranța de viață: cât timp se așteaptă să trăiască cohorta mea individuală de naștere? Creșterea speranței de viață observată în rândul persoanelor în vârstă actuale subestimează substanțial speranța de viață a actualului tânăr și de vârstă mijlocie. În termen de 20 de ani, o medie de 65 de ani se poate aștepta să trăiască timp de cinci până la șapte ani mai mult decât o persoană de cotitură 65 acum. Această creștere impresionantă a speranței de viață, de asemenea, vine cu o sănătate îmbunătățită și, astfel, aduce potențial ani de viață de calitate. Dacă nu reușim să internalizăm pe deplin consecințele creșterii longevității, riscăm cu toții să economisim prea puțin. În consecință, longevitatea sporește vulnerabilitatea financiară a persoanelor în vârstă: dacă economiile sunt insuficiente pentru a suplimenta consumul după ieșirea de pe piața muncii, pe măsură ce îmbătrânim, există un risc mai mare de sărăcie în vârstă.

Totusi ce trebuie sa faci ca sa obtii acest credit cu vechime minima in munca?Acest risc va fi mai acut în țările care au implementat un sistem de pensii cu contribuții definite (DC). Pensiile DC plătesc ceea ce a contribuit în timpul anilor de lucru, spre deosebire de sistemele de beneficii determinate (DB), în care se plătește o cotă fixă din câștigurile dinainte de pensionare. La sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, multe țări din Europa Centrală și de Est au implementat sisteme de pensii DC, care oferă beneficii de pensii substanțial mai mici comparativ cu cele plătite pensionarilor în prezent. Generațiile care lucrează în prezent în aceste țări sunt, prin urmare, susceptibile de a experimenta două surprize negative simultan. În primul rând, prestațiile lor de pensii vor fi mai mici decât cele observate în prezent. În al doilea rând, propriile economii vor trebui să dureze peste o speranță de viață mai lungă. În consecință, ar trebui să ne așteptăm la creșterea vulnerabilității financiare în rândul pensionarilor și la rate ridicate ale sărăciei în rândul persoanelor în vârstă. Proporțiile în schimbare între anii de muncă și anii de pensionare implică faptul că cei dintr-un sistem de pensii DC, care contribuie cu aproximativ 20% din salarii pentru prestații pentru limită de vârstă se pot aștepta la o rată de înlocuire de cel mult aproximativ 30% din câștigurile lor medii lunare. Adică, prestațiile de pensie nu vor depăși jumătate din ceea ce vedem în prezent (60%), în raport cu câștigurile.

Pentru profesioniștii cu câștiguri mari, care dețin în mod eficient un loc de muncă bine plătit toată viața, 30% din câștigurile lor medii anuale pot fi suficiente pentru a susține un stil de viață satisfăcător, chiar dacă acest stil de viață este substanțial mai scăzut decât în anii carierei lor profesionale active. Dar pentru câștigurile medii sau mici, plata cheltuielilor de îngrijire a sănătății în afara buzunarului de câteva mii de euro pe lună poate fi imposibilă, limitând astfel speranța lor de viață, să nu mai vorbim de calitatea vieții față de bătrânețe. A face capete întâlni pentru o mai mare parte de vârstă pot apărea posibil, dar pentru multe persoane la 30 de ani de cariera poate cuprinde unele perioade de întreruperile de carieră (cum ar fi căutarea unui loc de muncă sau inactivitate), precum și perioadele de relativ venituri mai mici. Multe persoane vor deveni expuse riscului de sărăcie.

Ce conditii sunt la acest imprumut urgent?

Ce conditii sunt la acest imprumut urgent?Odată ce ținem cont de această eterogenitate, putem simula evoluția viitoare a sărăciei și a sărăciei în vârstă în deceniile următoare, pe măsură ce longevitatea progresează. Facem acest lucru pentru șase economii din Europa Centrală, deoarece, la începutul mileniului, toate au înlocuit un sistem DB cu unul DC. Aceasta înseamnă că toți Millennials vor colecta pensii de la un sistem DC.

Dacă speranța de viață nu ar crește, inegalitatea veniturilor ar putea scădea, deoarece toți indivizii ar fi supuși stimulentelor mai puternice ale sistemului DC. Acesta pare să fie cazul Poloniei, Bulgariei și, într-o mai mică măsură, Ungariei. Reacția eterogenă la stimulentele pieței muncii în cadrul sistemelor de pensii DC contribuie la creșterea inegalității veniturilor în Republica Cehă, Slovacia și România. Aceste căi diverse de inegalitate a veniturilor reflectă faptul că abilitatea de a ajusta oferta de forță de muncă în aceste țări diferă

Raportul Gini – o măsură frecvent utilizată a inegalității veniturilor – va crește cu cel puțin patru puncte procentuale, iar în unele țări cu mai mult de 14 puncte procentuale. Această creștere este substanțial mai mare decât cea experimentată de aceste țări atunci când trece de la planificarea centrală la o economie de piață. Aceste efecte mari ale veniturilor contribuie la o sărăcie mai mare pentru acele persoane care au ales să nu mărească sau nu au putut să mărească cantitatea lucrată, ca reacţie la reformă. Prin urmare, creșterea globală a ratelor sărăciei după înlocuirea DB cu sisteme DC provine din două surse: scăderea beneficiilor de pensii în cadrul longevității în cadrul sistemului DC și creșterea inegalității veniturilor.

Domeniul de aplicare și direcția schimbărilor în modelele de economisire vor depinde de măsura în care cineva este dispus să renunțe la consumul curent în schimbul unei scăderi mai mici a consumului la bătrânețe. Unele persoane apreciază în special o cale de viață netedă a standardelor de viață și sunt astfel dispuși să acumuleze mai multe economii. Unele alte persoane preferă să ia împrumuturi substanţiale pentru a netezi consumul peste durata de viaţă. Pentru alții, consumul redus în viitor nu este suficient de un motor pentru luarea deciziilor actuale. Așteptând o scădere a pensiilor datorită creșterii speranței de viață, unele gospodării acumulează mai multe economii private și voluntare, dar pentru altele este optimă continuarea cu un anumit nivel de îndatorare. Efectul net al acestor schimbări depinde de structura populației și de distribuția preferințelor specifice fiecărei țări. În toate cele șase țări, majoritatea grupurilor sociale își vor mări substanțial economiile. Cu toate acestea, în Bulgaria și în special în Polonia, asumarea datoriilor se intensifică și ea.

Simularea noastră constată că inegalitatea bogăției – activele acumulate, cum ar fi locuințele, stocurile, economiile – mai degrabă decât inegalitatea veniturilor, crește în Polonia, rămâne stabilă în Bulgaria și scade în celelalte patru țări: Republica Cehă, Ungaria, România și Slovacia. În spatele creșterii inegalității se află îndatorarea persistentă a unor grupuri sociale din Polonia și, într-o măsură mai mică, în Bulgaria. În mod evident, nivelul datoriei individuale din cele patru țări este scăzut deja cu speranța de viață actuală și va scădea în continuare odată cu longevitatea. Între timp, în Polonia este mare și va crește odată cu longevitatea. Inegalitatea consumului crește în cele șase țări analizate cu aproximativ trei până la cinci puncte procentuale măsurate prin raportul Gini, adică mai mult decât în Spania și Grecia în timpul crizei financiare globale și al crizei fiscale.

Lasă un comentariu